13 Tem Gelecek Buluşmaları – Arafat Gürbüz
Eğer taze mezunsanız ve yolun başındaysanız kimse sizi rakip olarak görmez; üstleriniz bir yandan size bir şeyler öğretmek ister, bir yandan da size devamlı bir şeyler yüklemeye çalışırdı. Bu süreci parçayı değil, bütünü görmek için geçirip, size yüklenen sorumlulukları kabul edip, risk alırsanız bu, yıldızınızın parlaması için bir imkan yaratabilirdi.
Kurumsal hayat planlamadığınız problemler getirebilirdi; ancak her sıkıntı size bereket olarak da geri dönerdi. Kriz dönemleri 5 yılda alacağınız mesafeyi 6 ayda alabilmeniz için bir fırsattı.
Kurumsallaşmada her girişim kendi ölçeğine göre hesap yapmalıydı. Küçük ölçekli bir şirket büyük ölçekli modellemeleri kullanırsa, gereksiz yere ürettiği departmanlar şirketin sırtında bir yük oluşturmaya başlardı.
Kurumsal hayatta vakıf kültürü sürdürülebilirliği sağlamak için önemliydi. Şirket beşeriyetten çıkıp, vakıf yönetimine bırakınca, daha işler hale gelirdi. Çünkü, vakıfta paylaşmak, şirkette kazanmak esastı. Bu iki oluşumu birbirine entegre ederek asgaride buluşulabilir; iyi insanla iyi iş yapanı bir araya getirebilirdiniz. ABD’nin temel modeli olan vakıf esaslı bu yönetim bizim ahi köklerimizin de aşina olduğu bir yapıydı.
Gelecek Buluşmalarında bugün İbrahim Dumankaya Holding CFO’su Arafat Gürbüz ile Kurumsal Başarının Geleceği’ni konuştuk.
Sorry, the comment form is closed at this time.